Chili

Swipe

Drinken

Chileense wijngaarden hebben door de bijzonder gunstige (en hoge) ligging veel zonne-uren en weinig last van vijandige bacteriën. Druivensoorten uit Frankrijk werden in de 19e eeuw geïmporteerd waaruit uitstekende Chileense cabernet sauvignon, chardonnay en rieslingwijnen voortkomen, die tot 's?werelds beste wijnen gerekend kunnen worden. De meeste wijnen komen uit de Maipo-vallei even buiten Santiago, en beroemde wijngaarden als Concha y Toro, Santa Carolina en Undurraga buiten Santiago kunnen worden bezocht (zie onder Santiago). Chili produceert zowel rode, vino tinto, als witte wijn, vino blanco. Zelfs goedkope tafelwijn zoals 'Gato Blanco' en 'Gato Negro' kunnen makkelijk een vergelijking met soortgelijke Franse wijn doorstaan; en echte wijnkenners kunnen hun hart ophalen in het wijnmuseum en restaurant Enoteca, op Santiago's Cerro San Cristobal.

Sinds het einde van de dictatuur 'mogen' Chileense wijnen weer in het buitenland en dat is te merken ook; wijn vormt een van Chili's belangrijkste exportproducten. Vrijwel alle Nederlandse slijterijen en supermarkten hebben tegenwoordig de heerlijke Chileense wijnen in hun schappen liggen.

Behalve wijn produceert Chili heerlijke bieren, cerveza (lekker zijn vooral de merken Escudo en Cristal). Vergeet verder niet om de nationale drank pisco te drinken, een gedestilleerde drank uit de pisco-druiven van de Elqui-vallei. Pisco sour is een cocktail van pisco met citroen, suiker en eiwit. Verder zijn overal heerlijke verse vruchtensappen of jugos te verkrijgen in alle mogelijke smaken en combinaties; maar vraag sin azúcar (zonder suiker) als je geen ladingen suiker in je sap wilt.

Rondreizen

Groepsrondreis Antarctica

Deze groepsreis Antarctica is een gemakkelijke reis naar een moeilijk gebied. De ultieme kans om vanaf een comfortabel schip dit extreme continent...

v.a. 14999.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Chili