Chili

Swipe

Vroege volken van het kleine Noorden

In het gedeelte van Chili dat het Kleine Noorden wordt genoemd zijn in de omgeving van Los Vilos resten van een 12.000 jaar oude cultuur van jagers aangetroffen, met resten van prehistorische dieren zoals de mylodon. Opgravingen langs de Hurtado-rivier hebben aangetoond dat in de archaïsche periode van 8000 tot 2000 v.Chr. ook hier groepen jagers van de kust tot in het binnenland en over de Andes heen en weer trokken.

De culturen van El Molle en Diaguitas

In 1938 werd in de buurt van La Serena de cultuur van 'El Molle' ontdekt, genoemd naar de vindplaats in de Elquivallei. Dit volk had van 0-800 na Chr. zijn bloeiperiode en was verwant aan de indiaanse volken van Noordwest-Argentinië. Het waren semi-permanente landbouwers, die een eenvoudige vorm van landbouw hadden, met succes wilde lama's hadden getemd, en vooral bekend zijn vanwege een nieuwe stijl van pottenbakken.

De El Molle beschaving verdween of verhuisde naar elders rond 900 en het gebied werd overgenomen door de Diaguitas, een indiaanse bevolkingsgroep die vanaf de oostkant van de Andes het gebergte overstak naar Midden-Chili. De Diaguitas vestigden zich in een gebied dat zich uitstrekte van het huidige Copiapó tot de Choapa-vallei en later tot aan de Aconcagua-vallei van Centraal-Chili. De Diaguitas ontwikkelden complexe technieken in de landbouw, metaalbewerking en vooral in het aardewerk, dat behoort tot het mooiste van Amerika. De cultuur van de Diaguitas is te plaatsen onder de eerdergenoemde 'periode van de regionale ontwikkelingen'.

Rondreizen

Groepsrondreis Antarctica

Deze groepsreis Antarctica is een gemakkelijke reis naar een moeilijk gebied. De ultieme kans om vanaf een comfortabel schip dit extreme continent...

v.a. 14999.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Chili