Chili

Swipe

Kaarten

Wegenkaarten/stadsplattegronden

• De Guía Turistel (zie reisgidsen) bevat de beste en meest betrouwbare kaarten van Chili (zowel overzichtskaarten, detailkaarten van bepaalde gebieden als tal van gedetailleerde stadsplattegronden).

• Copec Atlas Caminero de Chile; goede overzichtskaart van Chili, te koop bij Copec benzinestations.

Andere overzichtskaarten van Chili zijn de ‘Gran Mapa Caminero de Chile’, te koop bij de kiosken in het centrum van Santiago.

Een zeer gedetailleerde plattegrond van Santiago wordt uitgegeven door het Instituto Geografico Militar (IGM), zie onder.

Topografische kaarten/trekkingkaarten

• Instituto Geografico Militar (IGM) in Santiago, Dieciocho 369 (bij metrostation Tosca), tel 02-4109363 / 463, www.igm.cl (kaartoverzicht op internet), verkoopt topografische kaarten van Chili. In de verkoopruimte kun je er kaarten inzien en kopen (per blad ca. $ 7000). Voor wandeltochten heb je de gedetailleerde kaarten schaal 1:50.000 nodig. Het grootste deel van het land is op deze schaal gekarteerd, behalve het uiterste zuiden. De kwaliteit en bruikbaarheid van de kaarten is redelijk; de kaarten zijn echter duur en vaak verouderd (vooral die van het noorden), en er ontbreken veel paden en wegen (ook op de recentere kaarten). Verder verkoopt het IGM een goede overzichtskaart met toeristische informatie schaal 1:100.000 van de Caretera Austral. De gratis overzichtscatalogus van het IGM (’catalogo de ventas’) en de kaarten zijn per post te bestellen. Verder zijn topografische kaarten ter inzage (en te kopiëren) bij de Bibliotheca National, Moneda 650. Buiten Santiago zijn de topografische kaarten niet verkrijgbaar, behalve bij enkele reisorganisaties.

• In de Bibliotheca National, Moneda 650 in Santiago liggen de IGM-topografische kaarten ter inzage (kopiëren mogelijk!).

• Van de omgeving van San Pedro de Atacama, Pucón en Torres del Paine zijn goede trekkingkaarten op schaal 1:50.000 te koop (“trekkingmap”, met veel informatie, plattegronden en wandelroutes; uitgever Juan Luis Mattassi producciones, Santiago, 92-2364808). Deze serie is verkrijgbaar bij de betere boekwinkels in Santiago en lokale reisorganisaties: o.a. ‘Cosmo Andino’ in San Pedro, ‘Travellers’ in Puerto Montt en reisbureaus in Puerto Natales.

• Voor wandeltochten in de nationale parken zijn bij de CONAF eenvoudige wandelkaartjes verkrijgbaar.

10 prachtige bestemmingen in Chili