Chili

Swipe

Uitgaan: Bioscopen/Theater/Nachtleven

Vooral Santiago heeft een groot aantal bioscopen, met de nieuwste films en een aantal culturele filmhuizen met de betere Chileense en internationale films; zie het overzicht in de kranten. Santiago en veel steden in Chili hebben goed bezochte theaters, met zowel klassieke als moderne voorstellingen.

Veel restaurants en cafés zijn tot middernacht open en daarna zijn er muziekcafés, disco’s en nachtclubs. Leuke uitgaansgelegenheden in heel Chili zijn de zogenaamde peñas (’kelders’), cafés met dans en muziek, en de populaire ‘salsatecas’, wat ouderwets ingerichte dansgelegenheden waar uitsluitend populaire dansmuziek zoals salsa en merengue gespeeld wordt en waar jong én oud danst. Zij vormen een aangename tegenhanger van de grote westerse discotheken, waar een hoge entreeprijs betaald moet worden. Chili’s nachtclubs en disco’s zijn vaak luxe en gericht op het vermaak van de toerist, ofwel (in havensteden als Iquique en Valparaiso) nogal obscure aangelegenheden (’boites’), bevolkt door zeelieden en prostituees.

Rondreizen

Groepsrondreis Antarctica

Deze groepsreis Antarctica is een gemakkelijke reis naar een moeilijk gebied. De ultieme kans om vanaf een comfortabel schip dit extreme continent...

v.a. 14999.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Chili