Chili

Swipe

Vliegen

Gezien de enorme afstanden loont het de moeite ten minste een gedeelte van de binnenlandse reis per vliegtuig af te leggen. De nationale luchtvaartmaatschappij Lan Chile heeft een dicht net van verbindingen. Naar de meeste steden gaan vanuit Santiago meermalen per dag vluchten. Aangezien LAN vrijwel het monopolie heeft over de binnenlandse vluchten, zijn de prijzen erg hoog. LAN heeft in alle grote steden kantoren, een landelijk infonummer en een website met o.a. voordelige last minutes! Voor meerdere binnenlandse vluchten met Lan Chile kan vooraf een voordelige ‘Visit Chile Pass’ worden gekocht in combinatie met een internationale vlucht met LAN of Iberia. Deze airpass biedt drie tot zes coupons voor vluchten binnen Chili (met inbegrip van Paaseiland), en is een maand geldig. De prijzen: USD 250 voor de eerste drie coupons en USD 60 voor elke verdere (deze tarieven gelden in combinatie met een transatlantisch ticket van Lan Chile Chile, vlieg je met een andere maatschappij dan zijn de prijzen USD 350-80).

De twee concurrenten van LanChile op binnenlandse vluchten in Chili zijn Sky Airlines (vluchten op Arica, Iquique, Calama, Antofagasta, Santiago, Concepcion, Temuco, Puerto Montt, Balmaceda en Punta Arenas), en het nieuwe Aerolineas del Sur (vluchten op Iquque, Calama, Antofagasta, Santiago, Puerto Montt en Punta Arenas). Lokale maatschappijen verzorgen nog enkele vluchten in Patagonië en Vuurland (Aerolineas DAP vliegt Punta Arenas - Puerto Williams). Lan Chile vliegt enkele malen per week naar Paaseiland.

De Chileense vliegvelden zijn met de stadscentra verbonden door taxi’s en/of bussen (vaak van Lan Chile). De meeste reizigers zullen aankomen op het internationale vliegveld van Santiago. Bij vertrek naar buitenlandse bestemmingen moet een airporttax van USD 20 worden betaald (in USD of Chileense $). De airporttax voor binnenlandse vluchten varieert per luchthaven maar is niet meer dan enkele dollars.

Rondreizen

Groepsrondreis Antarctica

Deze groepsreis Antarctica is een gemakkelijke reis naar een moeilijk gebied. De ultieme kans om vanaf een comfortabel schip dit extreme continent...

v.a. 14999.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Chili