Chili

Swipe

Suggesties voor wandelingen en meerdaagse trektochten

Op deze website worden bij de beschrijving van een regio of nationaal park tips gegeven voor wandelingen en trektochten. Van sommige (zelf gelopen) wandelingen volgt een korte omschrijving, of enkele ‘tips voor avonturiers’. Voor tochten in Patagonië verwijs ik u naar mijn boek “Trektochten in Patagonië en Vuurland” (2005; uitgeverij Dominicus), met een uitgebreide beschrijving van 23 dagwandelingen en meerdaagse trektochten.

• In Noord-Chili zijn mooie trektochten te maken over het vochtige deel van de Altiplano (Lauca, Isluga) en door de dalen van de Precordillera (Tarapaca, Caspana). Vooral korte dagtochten kun je maken in de nationale parken langs de kust en in het woestijngebied bij San Pedro de Atacama.

• Midden-Chili leent zich goed voor zowel kortere als langere tochten in het kustgebergte en de vele Andesdalen die snel zijn te bereiken vanuit Santiago en de Centrale Vallei.

• In het beboste en koele zuiden van Araucanía en het merengebied zijn veel mooie wandeltochten te maken in de bergen, over een dicht net van wandelpaden en onverharde wegen.

• In Patagonië en Vuurland zijn een aantal prachtige trails aangelegd met goede paden, bruggen en hutten, die in korte tijd erg populair zijn geworden (Torres del Paine). Talloze andere (even mooie) gebieden zonder wandelinfrastructuur blijven het domein voor de avonturier.

10 prachtige bestemmingen in Chili