China

Swipe

Korte inleiding tot de Chinese geschiedenis

Archeologie en Oude Geschiedenis

China’s cultuur is een van de oudste culturen van de wereld. De legende wil dat de eerste heersers van China drie edelen en vijf keizers waren. Zij worden ook als de voorouders van het Chinese volk beschouwd. Sommige van deze legendarische figuren leerden de Chinezen huizen bouwen, anderen leerden hen graan te verbouwen. Allemaal waren ze geïdealiseerde figuren in een tijd waarin de mensheid voor het eerst leerde in de wereld in leven te blijven. De beroemdste twee van deze acht halfgoden waren de keizers Yan en Huang. Tegenwoordig duiden de Chinezen zichzelf vaak aan als Yan Huang Zisun  – afstammelingen van de keizers Yan en Huang.

Ondanks het ontbreken van geschreven teksten in het prehistorische China kunnen we ons dankzij rijke archeologische vondsten een beeld vormen van hoe het leven er in die tijd uitzag. In het arrondissement (of county) Yuanmou in de provincie Yunnan zijn fossielen van een oude mensachtige gevonden die naar schatting 1,7 miljoen jaar oud zijn. De Yuanmou-fossielen zijn het oudste spoor van homo sapiens in China. Onderzoek heeft uitgewezen dat er in prehistorische tijd overal in China tal van plekken zijn geweest waar mensen hebben gewoond. Opgegraven jade en aardewerk laten zien dat de beschaving van die tijd een technologisch vergevorderd karakter had.

Rondreizen

Groepsrondreis Indochina

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Thailand, Laos, Vietnam en Cambodja overnachten we in hotels die variëren van eenvoudig tot comfortabel. Dit is...

v.a. 2869.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in China