China

Swipe

Qin (221-206 v.Chr.)

In 221 v.Chr. stichtte koning Ying Zheng (Yíng Zhèng) het eerste verenigde keizerrijk in de Chinese geschiedenis, en gaf zichzelf de naam Shi Huangdi, wat betekent: de Eerste Keizer. Hij unificeerde het eerste Chinese schrift, de munt en het maat-systeem. Zijn beleid was gericht op het verkennen en de stabilisatie van de Chinese grenzen. Een van zijn projecten om zijn grondgebied te beschermen hield de vermaarde Chinese Muur in, die op de fundamenten van oudere muren werd gebouwd. Maar Qin Shi Huangdi, of Qin Shihuang, is de geschiedenis ingegaan als een tiran. Strenge wetten en straffen hielden de bevolking in het gareel, terwijl de oppermacht bij de keizer berustte.

Een van de andere grootse projecten van de keizer betrof het Terracotta Leger. Dit in de provincie Shaanxi opgegraven leger van terracotta beelden maakt deel uit van het geweldige mausoleum van de keizer. Tienduizenden dienstplichtigen werden naar de plaats toe gestuurd om zijn graf te bouwen. Slechts 16 jaar duurde het tirannieke bewind van de dynastie. Na de dood van de keizer braken her en der opstanden uit. Uiteindelijk stichtte een opstandelingenleger onder aanvoering van Liu Bang, een voormalige plaatselijke functionaris, de Han-dynastie.

Rondreizen

Groepsrondreis Indochina

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Thailand, Laos, Vietnam en Cambodja overnachten we in hotels die variëren van eenvoudig tot comfortabel. Dit is...

v.a. 2869.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in China