China

Swipe

Bezienswaardigheden

De Volksrepubliek China is, wat betreft oppervlakte, het  op twee na grootste land in de wereld.  Bovendien kent China  een culturele geschiedenis die al ruim 6000 jaar oud is. Geen wonder dat China een groot aantal bezienswaardigheden heeft die iedere Europeaan tot de verbeelding spreken.

De stad Beijing, het vroegere Peking, is het politieke en culturele hart van China. U kunt hier niet alleen het mausoleum van Mao en de pracht en praal van het Tian’anmen-plein (Plein van de Hemelse Vrede) bewonderen, maar eveneens een bezoek brengen aan De Verboden Stad, het Zomerpaleis en de beroemde Chinese Muur

In Noordwest-China vindt u de beroemde legers van Xian; in Shanghai kunt u een bezoek brengen aan de bezienswaardige, voormalige Franse concessie. Anderen reizen naar Zuidwest-China voor een bezoek aan Kunming en het fantastische Dali. Velen reizen door naar Tibet en haar beroemde hoofdstad Lhasa, een werkelijke oceaan van Tibetaans boeddhistische cultuur. In Zuid-China kunt u vanuit Guilin met de boot langs de bezienswaardige karstbergen naar Yangshuo reizen.  En natuurlijk bezoeken velen de bezienswaardigheden in Hongkong en Macau. De onafhankelijke staat Taiwan hoort niet bij de Volksrepubliek China, maar we hebben wel alvast een hoofdstuk Taiwan met de belangrijkste bezienswaardigheden in dit deel van de VakantieArena opgenomen. De vele bezienswaardigheden in China liggen als smaragden genesteld in het landschap. Het is onmogelijk om in deze inleiding ' bezienswaardigheden China' alle interessante en bezoekwaardige plaatsen, paleizen, natuurwonderen en culturele hoogstanden te beschrijven. Er zijn namelijk maar weinig landen die, mede dankzij haar grootte, zo'n gevarieerd en veelzijdig landschap kennen en zo'n rijke cultuur. Een land dat u zeker moet bezoeken.

Veel succes en virtueel reisplezier tijdens uw reis door de omvangrijke beschrijvingen van alle delen van China in de VakantieArena!

10 prachtige bestemmingen in China