China

Swipe

Engelstalige publicaties

Krantenkiosken in China verkopen over het algemeen geen buitenlandse kranten en bladen, maar de meeste vier- en vijfsterrenhotels verkopen publicaties als The International Herald Tribune, USA Today, de Asian Wall Street Journal, The Financial Times, The Economist, Newsweek en Time.

Als u wilt weten wat er in China gebeurt, kunt u het best een plaatselijk dagblad of blad in het Engels raadplegen. China Daily, een nieuwsblad dat vaak gratis in hotels te vinden is en bij krantenkiosken voor RMB 1 verkocht wordt, biedt een schat aan informatie over China. De dinsdagbijlage, Business Weekly, bevat diepgaande artikelen over financiën en economie, en de weekendsectie richt zich op reizen en uitgaan.

Voor grote steden zoals Shanghai en Beijing bestaan door expats geschreven uitgaansgidsen in het Engels. Hier kunt u de laatste gedetailleerde informatie over het nachtleven, diensten, ontspanning en uitgaansleven in uw stad vinden. Een belangrijke expat-gids is de that’s-serie, die naast een nationale editie ook edities voor Beijing, Shanghai en Guangzhou heeft.

Grote boekwinkels hebben doorgaans een afdeling vreemde talen, met enige vertaalde Chinese literatuur en westerse klassieken. In de grote steden zijn grote boekwinkels met boeken in vreemde talen (wàiwén shudiàn). U kunt daar ook terecht voor taalgidsen en boeken over de Chinese geschiedenis en cultuur.

Het kan nuttig zijn een goede kaart (dìtú) bij u te hebben als aanvulling op de kaartjes in deze gids. Simpele kaarten zijn her en der verkrijgbaar; hotels geven ze aan gasten, straatventers verkopen ze bij toeristische plaatsen.

10 prachtige bestemmingen in China