China

Swipe

Visa

Buitenlanders die China willen bezoeken hebben een visum nodig. Toeristen/familiebezoekvisa of “L”-visa zijn niet moeilijk om aan te komen. Aanvragers kunnen kiezen voor een “single entry” of een “double (of multiple) entry” visum; het laatste is bijvoorbeeld nodig als u na een bezoek aan Hongkong het vasteland van China weer in wilt. De verblijfsduur van een “L”-visum bedraagt 30 dagen (gerekend vanaf de datum van binnenkomst in China) en deze visa zijn drie maanden geldig (vanaf de datum van uitgifte). Een verblijf van maximaal 90 of zelfs 180 dagen is in bepaalde gevallen ook mogelijk. Aanvraagformulieren zijn verkrijgbaar bij de Chinese ambassade of via reisbureaus. Het is verstandig bij de ambassade navraag te doen naar actuele informatie over visumvereisten. De aanvraag neemt doorgaans 3 à 5 dagen in beslag, maar tegen betaling is ook een snellere afhandeling mogelijk.

Visumverlengingen worden behandeld door de afdeling Buitenlandse Zaken van het Bureau voor Openbare Veiligheid (gong’ïn jú). De behandelende ambtenaar kan het visum met een maand verlengen. Hongkong is een goede plaats om een nieuw visum voor China te krijgen zonder al te ver uit de buurt te gaan.

Vergeet niet dat voor sommige bestemmingen speciale reisvergunningen (“travel permits”) nodig zijn. Reisdoelen waarvoor die vereist zijn, worden in de afzonderlijke artikelen vermeld.

Rondreizen

Groepsrondreis Indochina

Tijdens deze avontuurlijke rondreis door Thailand, Laos, Vietnam en Cambodja overnachten we in hotels die variëren van eenvoudig tot comfortabel. Dit is...

v.a. 2869.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in China