Cuba

Swipe

Zee en strand

Omdat Cuba een eiland is en ook nog eens in het Caribisch gebied ligt, lijkt het vanzelfsprekend dat men moet genieten van de fraaie stranden en de lauwwarme zee. De stranden waar toeristen komen zijn over het algemeen van prachtig wit zand, terwijl vervuiling nauwelijks (meer) voorkomt. In de omgeving van de toeristengebieden wordt er werkelijk alles aan gedaan om dat zo te houden. Industrie wordt op die plaatsen geweerd en nieuw te bouwen hotels moeten aan strenge milieu-eisen voldoen.

Door de meeste hotels wordt een compleet pakket ontspanningsmogelijkheden geboden om de watersportliefhebbers, zowel op als onder water ruimschoots aan hun trekken te laten komen. Zwemmen, zeilen, jetskieën, waterfietsen, snorkelen en duiken, het is allemaal voorhanden. En wilt u de zee op om een in de buurt gelegen exotisch eiland te bezoeken, om een dag op barracuda te vissen of om het prachtige onderwatergebied te aanschouwen, zeg het maar en men regelt het allemaal voor u.

Het is overigens niet verstandig om u op een willekeurige plaats op een willekeurig tijdstip te water te begeven. Er kunnen stromingen staan, het weer kan omslaan en ook het getijde speelt een belangrijke rol. Als u op een afgelegen plaats zwemt is het verstandig om niet verder dan tot middeldiepte in zee te gaan.

Bij de hotels wordt u, als men te maken heeft met stroming en getijden, gewaarschuwd. Een soort stoplichtsysteem waarschuwt u, men heeft de lichten door vlaggen vervangen. Een rode vlag geeft aan dat u zich beter niet in zee kunt begeven, een gele vlag waarschuwt u ervoor niet te ver van de kust te gaan en de groene vlag vertelt u dat er weinig gevaar is. Een van die vlaggen is altijd aanwezig. Als dat niet zo is dan kan het zijn dat u zonder gevaar en te allen tijde de zee in kunt. De receptie of het personeel op het strand kunnen u nader inlichten.

10 prachtige bestemmingen in Cuba