Cuba

Swipe

Autohuur

In elk hotel van enige omvang in de toeristencentra zijn balies waar een auto gehuurd kan worden. U moet tenminste een jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs en tenminste 21 jaar oud zijn. (Soms wordt verwacht dat u drie jaar in het bezit bent van een rijbewijs en tenminste 27 jaar oud bent maar niet ouder dan 65 jaar, vooraf informeren!).

Er wordt een borgstelling vereist die op kan lopen tot 500 CUC. De huurprijs is afhankelijk van de grootte van de auto en varieert van ongeveer 35 tot 65 euro per dag. De verzekering wordt apart berekend en kan oplopen tot ongeveer 30 euro per dag. Verder berekent men u een volle tank benzine waarbij men ervan uitgaat dat de tank leeg is als u de auto terugbrengt. Sommige verhuurbedrijven verwachten echter dat de auto met volle tank wordt teruggebracht.

Kijk de auto vooraf goed na op beschadigingen en informeer welke kosten men u eventueel nog meer in rekening brengt. Er zijn verschillende Cubaanse (overheids)maatschappijen die zich met autoverhuur bezighouden, de grote internationale bedrijven ontbreken op Cuba.

De meeste bedrijven bieden 24-uurs hulp bij pech onderweg. Bent u onverhoopt betrokken bij een ongeval maak foto’s, verplaats de auto niet en waarschuw de verkeerspolitie. In de stad Havana belt u 7/862 0116 en buiten de stad 0116.

Het is, met uitzondering van enkele plaatsen in de bergen tijdens regentijd, niet nodig om een 4WD te huren. Kleine auto’s zijn niet geschikt om over onverharde wegen te rijden zoals die in het oosten van Cuba (omgeving Baracoa) voorkomen.

10 prachtige bestemmingen in Cuba