Cuba

Swipe

Douane- en invoerbepalingen

Personen van 14 jaar en ouder mogen op Cuba 2 liter alcoholische dranken, 200 sigaretten of 250 gram tabak of een doos sigaren invoeren. Uiteraard zijn alle artikelen voor persoonlijk gebruik vrij van invoerrechten.

Het invoeren van wapens is verboden tenzij het gaat om een jachtwapen waarvoor u in het bezit bent van een vergunning.

Huisdieren kunnen worden meegenomen als zij in het bezit zijn van geldige papieren. Raadpleeg daarvoor uw dierenarts.

Per persoon mogen 50 sigaren worden uitgevoerd. Houd er rekening mee dat de douane soms het aankoopbewijs van de sigaren die u wilt meenemen wenst te zien. Als u dat niet heeft, zorg er dan voor dat u de naam van een hotel in gedachten heeft waar sigaren worden verkocht. Wilt u meer dan 50 sigaren meenemen dan dient u een kwitantie te overleggen van de staatswinkel waar u ze heeft gekocht.

Wilt u (spotgoedkope) sigaretten meenemen dan mag dat tot maximaal 200 stuks en neemt u tabak mee dan niet meer dan 250 gram per persoon.

Ook koffie en thee zijn gewilde artikelen: 500 gram koffie en 100 gram thee. Verder mag per persoon maximaal 3 liter rum worden uitgevoerd. Houd echter rekening met de invoerbepalingen van België of Nederland (maximaal 1 liter per persoon) en neem bij vertrek een folder mee waarop de bepalingen worden uiteengezet.

Het totaal waardebedrag dat u aan souvenirs mee mag nemen bedraagt 175 euro. Denk erom dat u geen producten meeneemt die gemaakt zijn van beschermde diersoorten, zoals krokodillen of slangen. Ook is de uitvoer van zwart koraal verboden.

In- en uitvoer van buitenlands geld is niet aan beperkingen onderworpen. Cubaans geld uitvoeren is niet alleen verboden, u kunt het nergens meer inwisselen, opmaken dus, maar denk eraan dat u nog vertrekbelasting moet betalen.

10 prachtige bestemmingen in Cuba