Cuba

Swipe

Gezondheidstoerisme

U kunt ook naar Cuba gaan om gezond te worden. Het gezondheidstoerisme was de eerste vorm van toerisme die na de revolutie op Cuba weer werd toegestaan. Er zijn organisaties die u verder kunnen helpen. Het hangt ervan af wat u wilt, maar Cuba kent buitengewoon goede kuuroorden tegen huidaandoeningen. Met name in de provincie Pinar del Río kunt u ze vinden. Oók de antistressklinieken worden drukbezocht. Verder zijn er beroemde orthopedische klinieken, worden er al lange tijd transplantaties uitgevoerd en corrigerende schoonheidsbehandelingen werden op Cuba al toegepast voordat Hollywood ervan gehoord had.

Als u geïnteresseerd zou zijn in een medische behandeling op Cuba, dan kan dat in combinatie met een hotelverblijf nabij of op het terrein van de kliniek, een strandvakantie of een rondreis. Diverse reisorganisaties in België en Nederland bieden gezondheidsreizen aan naar Cuba. Wilt u uw informatie rechtstreeks uit Cuba hebben kijk dan op www.servimedcuba.com via welke (Spaanstalige) site u tal van links vindt over het gezondheidstoerisme op Cuba. Jaarlijks zoeken meer dan 20.000 mensen verlichting voor hun kwalen op Cuba.

Op Cuba is het in tal van plaatsen mogelijk om te kuren. Het gaat daarbij om diverse soorten behandelingen zoals huidaandoeningen of gewrichts- en spierziekten. Ook voor cosmetische operaties wordt vaak voor Cuba gekozen.

Gespecialiseerde klinieken bieden daarbij niet alleen een behandeling maar men kan aan complete, op de toerist gerichte activiteiten deelnemen zoals excursies e.d. eventueel aangepast aan de lichamelijke mogelijkheden. Enkele touroperators in België en Nederland bieden dergelijke reizen aan, maar steek uw licht ook op bij organisaties op Cuba.

10 prachtige bestemmingen in Cuba