Denemarken

Swipe

Huisdieren

Wil je een hond of kat meenemen naar Denemarken dan moet je viervoeter in het bezit zijn van een dierenpaspoort en maximaal een jaar geleden zijn ingeent tegen rabies. Voor honden is identificatie door middel van een tatoeage of chip verplicht. Let wel, voor een pitbull of Japanse Mastiff helpt dit alles niet, die komen het land niet in.

Op campings zijn honden meestal welkom; bij vakantiehuisjes staat dit niet altijd duidelijk aangegeven. Informeer er dus naar. Ook stelt niet elk restaurant prijs op hondenbezoek; officieel zijn ze daar zelfs verboden. In de zomermaanden moeten honden op de stranden aangelijnd zijn en ben je verplicht de drollen zelf op te ruimen.

Om honden en baasjes tegemoet te komen heeft Denemarken speciale hondenbossen waar honden wat vrijer kunnen ronddollen.

Hond mee in bus of trein? Koop een kinderkaartje en reserveer in intercitytreinen een stoel voor grote honden. Let op: honden mogen niet komen op de eilanden Christinso (bij Bornholm) en Livo (Noord-Jutland).

Denemarken > Syddanmark > Fåborg-Standplaats

Faaborg Camping

Deze vriendelijke familiecamping ligt bij een oude boerderij in een bosrijke omgeving. Er is een deel met middelhoge loof-en naaldbomen. Op de...

v.a. 1680.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Denemarken