Denemarken

Swipe

Vervoer naar Denemarken

Auto

Vanuit Amsterdam is het slechts 780 km rijden tot Kopenhagen. Je kunt verschillende routes via Duitsland volgen.

Tolbruggen

De twee grote tolbruggen, de Storebelt (Grote Beltbrug) tussen Funen en Seeland en de Oresund tussen Kopenhagen en Malmš (Zweden) maakten Denemarken vanaf de jaren negentig van de 20e eeuw een stuk gemakkelijker bereikbaar. Prijzig zijn ze wel maar de besparing op de reistijd vergoedt dit ongemak ruimschoots.

Fietsers en voetgangers maken bij de Oresund gebruik van speciale pendelbussen of de trein die de tunnel onder de brug gebruikt. De constructie van de Storebelt is een attractie op zich want de 13 km lange combinatie van een tunnel en een brug 'hangt' op het hoogste punt 65 meter boven het water om de scheepvaart niet te hinderen. De twee pylonen die de brug dragen vormen met 204 meter hoogte zelfs het hoogste punt van Scandinavie. Ook de bouwkosten waren niet gering: 9 miljard gulden.

Boot

Denemarkens belangrijkste havens zijn die van Kopenhagen, Frederikshavn, Esbjerg, Hanstholm en Hirtshals. Er zijn comfortabele bootverbindingen met de Faroer-eilanden, IJsland, Noorwegen, Zweden, Duitsland, Litouwen, Polen en Groot-Brittannie. Ook met de auto kun je natuurlijk gebruikmaken van de veren, een ontspannen manier van reizen.

www.scandlines.com

www.dfdsseaways.com

www.colorline.com

www.stenaline.com

www.ttline.de

www.fjordline.com

Bus

Voordelig naar Jutland of Kopenhagen? Neem de bus, bijvoorbeeld een dag- of nachtbus van Eurolines. Raadpleegwww.eurolines.nl voor prijzen, vertrekdagen en op/uitstapplaatsen. 

Trein

Raadpleeg www.nshispeed.nl voor routes en tarieven. Bij een treinreis naar Kopenhagen is altijd minimaal 1 overstap in Duitsland nodig. 

Vliegtuig

Lijndiensten verbinden Schiphol, Rotterdam en Zaventem dagelijks met Kopenhagen en Billund (Jutland), met aansluitende binnenlandse vluchten naar onder andere Odense en Aalborg. 

10 prachtige bestemmingen in Denemarken