Dubai

Swipe

Dubai

Ontelbare aantallen toeristen bezoeken het tegenwoordige Dubai met haar warme klimaat, de poederwitte zandstranden, de talrijke winkelcentra met belastingvrije artikelen (de `shopping malls’), de festivals en concerten, de aangelegde eilanden, de themaparken, de groene golfbanen onder de alles verschroeide zon, en haar bijzondere, bijna futuristische architectuur. Nergens op de wereld kunt u zich zo vergapen aan overdaad, luxe en tegenstellingen. Hoe u ook over Dubai denkt, u zult dit bijzondere land na een bezoek nooit meer uit uw geheugen kunnen verbannen.

De meeste bezoekers aan Dubai landen op de luchthaven van Dubai (Dubai International Airport), anderen komen via het zuster-emiraat Abu Dhabi de Emiraten en Dubai binnen. Velen bezoeken Dubai als onderdeel van een cruise door de Perzische Golf. Dubai is de op een na grootste van de zeven Arabische Emiraten, de zogenoemde UAE, en wordt beschouwd als de business hoofdstad van het Midden-Oosten. En geen wonder, alle grote bedrijven hebben hier vestigingen en in het technologisch centrum, een aparte wijk, vindt u zelfs een belangrijk kantoor van Internetgigant Google. Dubai is de bekendste van de zeven Verenigde Arabische Emiraten en de belangrijkste vakantiebestemming op het Arabisch Schiereiland. Het befaamde emiraat bestaat uit niet veel meer dan Dubai-stad, enkele dorpjes en heel veel woestijn.

De mensen in Dubai zijn vriendelijk en tolerant, maar het blijft belangrijk om rekening te houden met de lokale gebruiken en tradities. Als u hier met de keuze van uw kleding rekening mee houdt, dan staat niets u in de weg om vol van uw verblijf te kunnen genieten.

Veel leesplezier over Dubai!

Binnenkort naar Dubai?

Foto Onze Dubai Expert
Onze Dubai Expert

AUTEUR RONNIE ROKEBRAND

Dubai is een bijzondere bestemming om uw vakantie te vieren! Dubai is de op een na grootste van de zeven Verenigde Arabische Emiraten, de zogenoemde UAE, en wordt beschouwd als de business hoofdstad van het Midden-Oosten. 

10 prachtige bestemmingen in Dubai