Dubai

Swipe

Bevolking en cultuur

Bevolking Dubai

In 1833 vestigden zich ongeveer 800 leden van de Bani Yas stam, onder leiding van de Maktoum familie, zich op deze plek op het Arabische Schiereiland. Zij ontwikkelden het gebied rondom de zogenoemde Dubai Kreek door er te vissen, parels te zoeken op de zeebodem en op allerlei manieren handel te drijven. Het zijn de leden van deze stam en de directe afstammelingen van deze eerste bewoners van Dubai die hier nog steeds de dienst uit maken. Veel werk verrichten zij niet; dit wordt gedaan door de miljoenen buitenlanders die hier werken in winkels, in de olie industrie, in de Retail, in de handel en bij de families thuis.

Gezien de snelle ontwikkeling van Dubai is het geen wonder dat de oorspronkelijke inwoners van Dubai nog steeds hechten aan hun Arabische tradities en de islam. Toch is er voldoende ruimte voor religieus andersdenkenden, mits zij het gevraagde respect tonen voor de Arabische tradities en de religieuze overtuiging van de huidige leden van de Bani Yas stam en de Maktoum familie.

Alcohol in Dubai

Hoewel alcohol verkrijgbaar is in hotels en restaurants is het drinken ervan officieel verboden. U kunt rustig uw wijntje drinken in de gelegenheden die dit aanbieden. Mocht u echter met politie of justitie in aanraking komen, dan kan het drinken van alcohol u worden aangerekend. Houd hier rekening mee. Drink nooit teveel en het bij voorkeur alleen in uw eigen hotel.

10 prachtige bestemmingen in Dubai