Dubai

Swipe

Arabische paarden en kamelen

Ook de Arabische paarden ofwel de Arabische volbloeden spelen een belangrijke rol in de plaatselijke cultuur. De Arabische paarden zijn beroemd om hun schoonheid, intelligentie en kracht en staan symbool voor de Arabische wereld. In de Meydan racecourse in Dubai-stad wordt jaarlijks een van de belangrijkste paardenraces van de wereld gehouden, de Dubai World Cup.

Kamelenraces

Bijzonder zijn de kamelenraces, een traditionele sport in de Verenigde Arabische Emiraten. De kamelenraces vinden plaats van de maand oktober tot de maand april. In de vaart der technische ontwikkelingen worden er tegenwoordig ook kamelen bereden door robots. Deze berijders zijn lichter dan mensen en dus kunnen de kamelen harder lopen. Niet onbelangrijk want winst in een kamelenrace kan 150.000 euro per keer opleveren! Deze robots, inclusief zweepje en luidspreker, worden bestuurd vanuit auto's die langs de renbaan met de kamelen meerijden.

De fokprogramma's voor de racekamelen zijn zeer succesvol. In de afgelopen twintig jaar zijn, dankzij deze programma's, de kamelen 30% harder gaan lopen. Ter vergelijking: racepaarden lopen nu ongeveer nog net zo hard als twintig jaar geleden.

10 prachtige bestemmingen in Dubai