Dubai

Swipe

Excursies

In Dubai kunt u velerlei excursies boeken, van stedentrips tot woestijntochten. Komt u per cruise aan in de haven van Dubai, dan kunt u al aan boord uw excursies boeken. Wilt u op eigen houtje Dubai bezichtigen, dan kunt u gebruik maken van de Big Bus Tours. Zij stoppen bij iedere bezienswaardigheid en hebben voor cruisegasten eveneens een halte bij de cruisehaven. Uiteraard kunt u ook gebruik maken van een van de 7000 taxi’s die in Dubai rondrijden. Mocht u genoeg hebben van Dubai-stad, dan is een bezoek aan de woestijn voor iedereen aan te raden. Er zijn talrijke excursie mogelijkheden, waaronder een excursie per 4WD naar de reusachtige zandduinen voor een spannende tocht. Houd er rekening mee dat de chauffeurs het heerlijk vinden om met hun 4 wheel-drive keihard over de zandduinen te scheuren. De sportievelingen kunnen hun hart ophalen met zandskiën (zie sport).

Eventueel kunt u een nacht in de woestijn slapen in een bedoeïenentent. De avond wordt vaak opgevrolijkt met een buikdansshow. Na de barbecue kunt u genieten van een waterpijp of een hennatatoeage laten zetten. Interessant zijn de excursies door de wadi’s (leeg staande rivierbeddingen). Hier zijn nog enkele oases. Leuk is het bijwonen van een kamelenrace. Deze traditionele sport vindt plaats van oktober tot april. Bijzonder zijn de georganiseerde ballonvaarten (niet in de zomermaanden), helikoptervluchten en paraglidings (voor de liefhebbers). Ga nooit met een huurauto alleen de woestijn in, maar blijf op de geasfalteerde wegen. Pech in de woestijn is, als u alleen (dat wil zeggen met 1 auto) rijdt, levensgevaarlijk! Wilt u niet met beide benen op de grond blijven, maar de stad vanuit de lucht aanschouwen, dan kunt u gebruik maken van de Dubai helikopter tour of de Dubai per watervliegtuig tour. Uiteraard kunt u ook excursies ondernemen naar de andere emiraten, waaronder Abu Dhabi.

Citymax Bur Dubai

Het Citymax Bur Dubai is een uitstekend 3-sterrenhotel en biedt je de perfecte uitvalsbasis om te shoppen! Met verschillende Karama winkels, restaurants...

v.a. 467 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Dubai