Dubai

Swipe

Hotels

In Dubai zijn ontelbare aantallen hotels, waarbij luxe voorop staat. Aan de top staat het enige (overigens zelfuitgeroepen) zevensterrenhotel ter wereld; de beroemde Burj Al Arab, gelegen op een aangelegd schiereiland direct voor de kust. Andere bekende en luxe hotels zijn het Armani Hotel in de Burj Khalifah, het Kempinski Hotel in de Mall of Emirates, de hotels in het waterrijke Madinat Jumeirah, waaronder Mina A’Salam, het Hilton Dubai Creek, en het zeer bekende Hotel Atlantis op Palm Jumeirah. Veel vakantiegangers verblijven in de strandhotels aan Jumeirah Beach aan The Walsk. Veel van deze hotels zijn van het strand gescheiden door de weg, maar hebben toch een goed uitzicht op de Arabische Golf. Echter ook de hotels rondom de Burj Khalifah zijn aantrekkelijk om in te verblijven. Bovendien biedt Dubai nog een grote verscheidenheid aan appartementen en aan twee- en driesterrenhotels. Dubai gaat zich de laatste jaren steeds succesvoller ontwikkelen in het toerisme. Het oliestaatje wordt toeristisch gezien vooruit gedreven door de expansie van luchtvaartmaatschappij Emirates, dat Dubai als een belangrijke en groeiende overstap tussen Europa en Azië gebruikt. Verder wordt groots geïnvesteerd in de ambitie op Dubai als toeristische bestemming meer en meer op de kaart te zetten.

Cruises Dubai

Veel bezoekers maken gebruik van een cruiseschip dat vaart door de Perzische Golf (bijvoorbeeld Costa Cruises) om Dubai te bezoeken. U bezoekt dan niet alleen Dubai, maar ook de emiraten Fujairah, Abu Dhabi, Khasab, en Muscat in de staat Oman. Een heerlijke en ontspannen manier om de emiraten te bezoeken.

Nieuwe hotels in Dubai nodig in 2020

Dubai gaat steeds meer hotels bouwen om er voor te zorgen dat zij er voldoende hebben in 2020. Volgens een in 2014 uitgekomen rapport van Deloitte & Touch dreigt in 2020 een groot tekort aan kamers om alle zonzoekende aantal toeristen te kunnen plaatsen. Het emiraat Dubai wil in 2020 niet minder dan 20 miljoen bezoekers per jaar verwelkomen. Volgens het onderzoek moeten er 227 extra hotels gebouwd worden. Er zal daarvoor behoorlijk geïnvesteerd dienen te worden. De groeiende behoefte aan bouwterreinen zorgt voor stijging van de grondprijzen, iets wat investeerders in het algemeen niet aantrekt. 

10 prachtige bestemmingen in Dubai