Dubai

Swipe

Vervoer naar Dubai

Vanaf Schiphol vertrekken er dagelijks vliegtuigen met bestemming Dubai. De nationale airline Emirates vliegt elke dag non-stop (vaak met de nieuwe A380!), maar ook KLM, ArkeFly en Transavia.com hebben directe verbindingen. De vliegtijd vanaf Amsterdam is ongeveer 6,5 uur. Vanaf de luchthaven kun je een taxi of de metro nemen. Vanaf de luchthaven naar het strand en de hotels van Jumeirah is het met een taxi ongeveer 30 minuten rijden. U kunt ook gebruik maken van de rode metrolijn. Degenen die een hotel of strandvakantie via een reisorganisatie hebben geboekt worden met de bus bij de luchthaven opgehaald en keurig bij hun hotel afgezet.

Vanaf de luchthaven kunt u per airconditioned bus van de RTA naar uw hotel worden gebracht De RTA onderhoudt busdiensten vanaf de luchthaven die langs 80 hotels rijden. De busdiensten vanuit Dubai-stad naar de luchthaven toe stoppen bij alle drie terminals op de luchthaven.

Taxis op de luchthaven vertrekken 24 uur per dag vanaf terminal 1, 2 en 3.

Cruises in Dubai

Door de recente opening van een gigantische nieuwe cruiseterminal. Deze cruiseterminal kan dagelijks 14.000 reizigers aan. Vandaar dat Dubai verwacht om een grote sprong te kunnen maken in het aantal bezoekende cruiseschepen. ‘Met de toevoeging van de extra terminal verwachten we een flinke groei in cruisepassagiers’, aldus Sultan Ahmed Bin Sulayem, topman van exploitant DP World. Samen met de  nu reeds bestaande cruiseterminals nu per dag 25.000 cruisepassagiers in Dubai aankomen en vertrekken. Voor seizoen 2014-2015 worden 110 cruiseschepen en 381.000 passagiers verwacht. Dat is bijna 20 procent meer dan vorig jaar. Onder andere Aida, Costa en MSC stationeren schepen in Dubai. Veel Nederlanders boeken met reisorganisatie Arke een goedkope cruise door de Perzische Golf.

Metropolitan Hotel

Het Metropolitan Hotel Dubai is een levendig en verfijnd 4-sterren hotel. Dit hotel ligt op een van de meest centrale en gewilde...

v.a. 490 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Dubai