Dubai

Swipe

De Malls en Dubai Mall

De ruim veertig `Shopping Malls’ in Dubai vormen het kloppende hart van Dubai-stad. Nergens in de wereld vindt u zoveel uitgebreide en overdekte winkelcentra bij elkaar. De malls zijn voor de inwoners van Dubai niet alleen plekken om spullen en modeartikelen aan te schaffen, maar het zijn tevens de plaatsen waar men elkaar ontmoet, een bioscoop bezoekt, uit gaat eten of zich met het gehele gezin vergaapt aan immens grote aquaria.

De bekendste malls zijn:

Dubai Mall

Dubai Mall, de grootste mall in Dubai en de gehele wereld. Op een oppervlakte van 12 miljoen vierkante meter vindt u ruim 1200 winkels, waaronder winkels van alle topmerken zoals Galleries Lafayette, Debenhams en Bloomingdale’s. Dit overdekte winkelcentrum bevindt zich in de omgeving van de Burj Khalifa. Bij zonder is het grote aquarium waarin 33.000 levende wezens een thuis hebben, waaronder 400 haaien! U kunt hier eveneens gaan schaatsen in de Dubai Ice Rink, met uw kinderen het educatieve Kidzania bezoeken of naar een van de grootste bioscopen van de wereld gaan. Bijzonder is Book World (Kinokunya), een van de grootse boekwinkels in het Midden-Oosten. Schoenenfreaks komen hier ook aan hun trekken. Nog niet zo lang geleden heeft men hioer de grootste schoenenwinkel van de wereld geopend (Level-Shoe district).

Mall of the Emirates

Mall of the Emirates, bekend om zijn overdekte skibaan, 500 internationaal bekende winkelketens (waaronder mode en elektronica), het Kempinski Hotel, het Dubai Theatre & Art Center en 85 restaurants. De mall is direct bereikbaar via de rode metrolijn.

Deira City Center

Deira City Center, bekend om zijn centrale ligging en relatief goedkope prijzen. U vindt hier ook Magic Planet.

Souk Madinat

Souk Madinat, dicht bij de Burj Al Arab en gebouwd in traditionele stijl. Het is een goede plek om souvenirs te kopen.

Burjaman

Burjaman, bekend om de 300 topmodemerken die hier een winkel hebben geopend.

Al Ghurair City

Al Ghurair City, een van de oudere malls in Deira met 300 winkels. U vindt in de omgeving, na bijvoorbeeld een korte taxirit, de goudsouk en Dubai museum. De rode metrolijn stopt bij deze Mall.

Dragonmart

Dragonmart, met 4000 bedrijven het belangrijkste handelscentrum voor Chinese producten buiten China.

Dubai Marina Hall

Dubai Marina Hall, de Marina Hal bevat 150 zeer chique winkels met merken als Kurt Geigeer en Naf Naf en heerlijk restaurants om bijvoorbeeld te lunchen aan de waterkant.

Dubai Outlet Mall

Dubai Outlet Mall, met 600 winkels (waaronder IKEA), 100 restaurants en bars, een Marina Paviljoen aan de waterkant en een grote bioscoop.Het bevindt zich naast het Inter Continental Hotel en het Crowne Plaza.

Ibn Battuta Mall

Ibn Battuta Mall, met zijn bijzondere architectuur. Ieder deel van het winkelcentrum ademt de sfeer van een van de plaatsen waar Ibn Battuta reisde, waaronder Andalusië, Egypte, India en China. Er zijn 275 winkels en 50 restaurants.

Lamcy Plaza

Lamcy Plaza, met 150 winkels een van de populairste winkelcentra met een mix van lokale en internationaal bekende retailers.

Mercato Mall

Mercato Mall, bekend om haar 120 winkels in mediterane sfeer. Geen wonder dat u hier onder meer een winkel van Armani vindt.

Reef Mall

Reef Mall, wordt ook de `budget mall’ genoemd en is bekend om de relatief goedkope producten.

Wafi City

Wafi City, bekend om de topmerken die u hier vindt, waaronder Escada, Chanel, Tiger Lily en Desert Rose. In de Khan Murja waant u zich in de 14de eeuw. Er zijn tevens twee welness centra, de Cleopatra Spa en de Medi Spa.

10 prachtige bestemmingen in Dubai