Filipijnen

Swipe

Amusement/avondleven

Filipino’s zijn erg gesteld op gezelligheid en het organiseren en/of bijwonen van kleinere en grotere festiviteiten vormt dan ook een belangrijke onderbreking van het leven van alledag.
Als er geen speciale festiviteit is dan zijn er in de buurt meestal wel een paar bars of discotheken waar men vertier kan zoeken. Ook kleinere plattelandsplaatsen, waar vrijwel geen toeristen komen, tellen gewoonlijk wel een of meer bars. Overigens is het bepaald niet uitzonderlijk dat in als ‘disco’ aangeduide etablissementen animeermeisjes en/of go-go-danseressen actief zijn. De betere discotheken en nachtclubs bevinden zich vooral in de tophotels in grote steden als Manila, Davao en Cebu City.
Een erg populaire activiteit de laatste jaren is ‘karaoke’ of ‘sing-along’, waarbij de gasten (op geheel vrijwillige basis) hun zangkwaliteiten kunnen uitproberen met achtergrondmuziek. De bijbehorende tekst wordt synchroon getoond op een videoscherm. Karaoke-bars treft men niet alleen aan in de grote steden, maar tevens in veel kleine provincieplaatsen. Ook Filippijnse huishoudens beschikken soms over een eigen, eenvoudige sing-along-installatie.
Theatervoorstellingen worden weinig gegeven. Het kantoor voor toerisme in Manila kan hierover meer informatie verstrekken evenals over wanneer en waar culturele dansshows worden vertoond. In de grote steden bevinden zich vrij veel bioscopen. Hier worden ten dele ook Engelstalige films gedraaid.

10 prachtige bestemmingen in Filipijnen