Filipijnen

Swipe

Insecten

De rijkdom aan insecten (zowel qua soorten als qua aantallen individuen) is in de tropen veel groter dan in de gematigde streken. Hoewel dat best zijn charme kan hebben (denk o.a. aan de prachtige vlinders) zijn er toch ook een aantal insectengroepen die door de mens doorgaans als lastig worden ervaren. De belangrijkste groepen lastige, dan wel onaangename insecten op de Filippijnen zijn muggen, mieren en kakkerlakken.

Muggen vormen de meest hinderlijke groep. Doorgaans gaat het om gewone steekmuggen en houdt men aan de muggenbeet alleen een tijdelijk muggenbultje over. In hotelkamers met airconditioning zult u over het algemeen geen last hebben van muggen. Als muggen plaatselijk talrijk voorkomen heeft men in eenvoudige hotels vaak wel een muskietennet beschikbaar. Voor de zekerheid kan men zelf een muskietennet meenemen of er op de Filippijnen een kopen. In sommige delen van de Filippijnen komt malaria voor.

In oudere hotels kunnen mieren soms een probleem vormen, zowel vanwege het feit dat ze het hout aantasten als vanwege de hinderlijke jeuk die ze kunnen veroorzaken. Let wat het laatste betreft vooral op kleine rode miertjes, die meestal via vaste routes lopen langs plinten en dergelijke.

Kakkerlakken worden vooral als hinderlijk ervaren door hun onaantrekkelijke uiterlijk (hoewel dat vrij betrekkelijk is, want in sommige delen van Azië worden ze gegeten als een soort delicatesse).

10 prachtige bestemmingen in Filipijnen