Filipijnen

Swipe

Kleding

Voor de tropische omstandigheden in de laaglandgebieden is lichte, gemakkelijk zittende, katoenen kleding het meest geschikt. In de berggebieden kan het soms vrij koel zijn en ook tijdens reizen in bussen met geopende ramen of op boten kan de afkoeling vrij groot zijn ten gevolge van langsstromende lucht. In zulke gevallen kunnen een lichte trui en een winddicht jack erg waardevol blijken. Tijdens maanden met vrij veel kans op regen is het nuttig een paraplu en/of regenjas (een goedkope plastic jas voldoet redelijk en vergt weinig bagageruimte) bij de hand te hebben.

Zonder dergelijke attributen wordt men tijdens een tropische stortbui werkelijk door en door nat. Voor het maken van wandelingen in landelijke gebieden zijn lichte, gesloten schoenen met een goed profiel het geschiktst. Plastic sandalen of een paar oude gymschoenen bewijzen goede diensten op het strand en tijdens zwem- en snorkelactiviteiten. Zwemkleding, duikmasker, snorkel en eventueel zwemvliezen ontbreken dan natuurlijk ook niet op het bagagelijstje. Denk ook aan een hoofddeksel en/of zonnebril in verband met de felle lichtomstandigheden aan zee en strand.

Bij hotels bestaat meestal de mogelijkheid vuile kleding te laten wassen tegen een kleine vergoeding. Men kan ook overwegen kleding te kopen in een van de warenhuizen in de grotere steden. De prijzen liggen vaak op een aanzienlijk lager niveau dan in de Benelux (erg grote maten zijn echter moeilijker te verkrijgen).

10 prachtige bestemmingen in Filipijnen