Filipijnen

Swipe

Souvenirs

Op de veel door toeristen bezochte plaatsen vindt men altijd wel een aantal winkels of kraampjes waar souvenirs verkocht worden. Meestal gaat het om handgemaakte massaproducten, zoals houtsnijwerk, gevlochten manden en matten, bamboe- en rotanlampenkappen en dergelijke. Er worden ook talloze souvenirs gemaakt van schelpen (‘shellcraft’). Sommige daarvan zijn nogal kitscherig maar de lampenkappen van dunne schijfjes parelmoer kunnen best decoratief zijn.

Men kan op de Filippijnen voor gunstige prijzen kleding kopen. Een populair kledingstuk dat vaak als souvenir wordt meegenomen is het traditionele overhemd voor mannen, de barong tagalog. Fraai bewerkte koperen ketels en dergelijke vormen het karakteristieke handwerk uit de moslemgebieden. In Baguio worden mooie zilveren sieraden gemaakt. Indien u geïnteresseerd bent in antiquiteiten zoals oud Chinees porselein en heiligenbeelden (‘santos’) moet u er rekening mee houden dat er ook vele imitatiestukken in omloop zijn.

Voor sigarenliefhebbers is een doos originele Filippijnse sigaren (bekende merken zijn Tabacalera en Alhambra) een gunstig geprijsd souvenir. Een behoorlijk gevarieerd aanbod van souvenirs kunt u in Manila onder andere vinden op de ‘Markt onder de Brug’ (bij de Quezon Bridge) en in het Shoemart-warenhuis in het Makati Commercial Center.

10 prachtige bestemmingen in Filipijnen