Filipijnen

Swipe

Telefoon

De betere hotels in de grotere steden beschikken meestal over telefoon, maar in landelijke gebieden vormen vaste telefoontoestellen vaak nog een schaars goed. Telefoonnummers worden nogal eens gewijzigd. Het telefoneren binnen de archipel gaat dikwijls gepaard met storing.

De geluidskwaliteit tijdens rechtstreekse internationale telefoongesprekken (tussen de Filippijnen en Nederland of België) is meestal goed. Als u vanuit de Filippijnen belt kunt u indien gewenst de kosten van het internationale gesprek op rekening brengen van de gesprekspartner in Europa (‘collect call’). Reken wel met het tijdverschil, anders kan het gebeuren dat de betreffende persoon midden in de nacht wordt opgeschrikt.

Mobiele telefoons worden de laatste jaren veelvuldig gebruikt op de Filippijnen. Vanwege de grote concurrentie tussen de verschillende maatschappijen (o.a. Globe en Smart) is mobiel telefoneren relatief goedkoop. Men kan eventueel overwegen ter plekke een mobiele telefoon aan te schaffen, inclusief ‘prepaidcard’.

10 prachtige bestemmingen in Filipijnen