Finland

Swipe

Finland

Welkom in Finland, het ‘land van duizend meren’, schone lucht, ruimte en rust. Overal in Finland wordt u omringd door pure natuur. Het land nodigt vooral uit tot een actieve vakantie. De kust met zijn eilandenarchipels om te zeilen, of fietsen. Het Merengebied en Karelië voor lange boswandelingen of eindeloze kanotochten over kristalheldere meren. En de bergen van Lapland zijn een ideaal wandelgebied. Een enkeling kan niet tegen de stilte en eenzaamheid, maar voor de meeste reizigers is een vakantie in Finland een weldadige en rustgevende ervaring!

Finland is ook een modern westers land met een gevarieerd aanbod aan kunst en cultuur. Onderweg is er altijd een gezellige stad in de buurt voor wat aanspraak en cultuur. Wandel rond op een kleurrijke zaterdagmarkt, breng een bezoek aan een van de vele Jazzfestivals of ga naar een typisch Finse Tango-avond. En dan is er natuurlijk de kosmopolitische hoofdstad Helsinki, populair voor een meerdaagse ‘city trip’. Ook Turku en Tampere zijn bruisende steden, die u bezoekt om hun historie, moderne architectuur en design, of voor winkelen, uitgaan en muziek.

Finland trekt de meeste bezoekers tijdens de korte, uitbundige zomer. Rond 21 juni vieren de Finnen Midzomernacht en komt het land in een collectieve zomerroes. De Finse zomer is licht en warm en een tijd van festivals en sportactiviteiten. Maar ook in andere jaargetijden is Finland een aantrekkelijk reisdoel. De kleurrijke herfst, of ruska, is een ideale wandeltijd.

En als winterbestemming is Finland sterk in opkomst. De Finse winter met zijn dikke sneeuwdek en mysterieuze noorderlicht is een tijd vol gezellige activiteiten als huskysafari’s en rendiersledetochten, en natuurlijk kunt u een bezoek aan de Kerstman brengen. De bergen van Lapland lenen zich voor een klassieke skivakantie, of voor een van de vele nieuwe vormen van wintersport: een sneeuwscootersafari of hike op sneeuwschoenen.

Hyvää matkaa! (goede reis!)

Foto Onze Finland expert
Onze Finland expert

AUTEUR HENK FILIPPO

Henk Filippo is een groot Scandinaviëkenner en actief buitensporter. Hij heeft zijn jarenlange reis- en wandelervaring in Finland verwerkt op deze website en in zijn reisgids over Finland.  Op zijn website www.henkfilippo.nl vindt u meer informatie over zijn reizen en reisgidsen.

Foto Reishandboek Finland
Reishandboek Finland

AUTEUR HENK FILIPPO

€17.95

praktische en culturele reisgids met alle bezienswaardigheden

Familiereizen

Familiereis Lapland Winter

Tijdens deze actieve familiereis door Finland gaan we echt op avontuur: we maken een tweedaagse wandeltocht met sneeuwschoenen aan, we leren langlaufen...

v.a. 1698.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Finland