Finland

Swipe

Klimaat

Door zijn noordelijke ligging valt Finland in de continentale klimaatzone, met lange koude winters met veel sneeuw en korte en warme zomers. Finland heeft een gunstiger klimaat dan de meeste landen op dezelfde noorderbreedte, zoals Noorwegen en Zweden. Finland heeft weliswaar een lange koude winter, maar de zomermaanden (juni tot sept.) zijn warmer en droger dan bij ons. Vanwege het drogere klimaat voelt het vaak warmer aan dan de thermometer aangeeft. De gemiddelde januari- en julitemperaturen voor Helsinki zijn -3,1°C en 20,5°C. Fins Lapland heeft de laagste temperaturen. In de lange winters kunnen de temperaturen daar dalen tot onder -30°C. De temperatuur kan ’s zomers rond de Botnische Golf oplopen tot waarden van +30°C.

Bijzondere natuurverschijnselen van Finland

Door zijn noordelijke ligging (Lapland ligt vrijwel geheel boven de poolcirkel) heeft Finland enkele natuurverschijnselen voor u in petto, die een bezoek in verschillende maanden van het jaar een bijzonder accent verlenen: de Middernachtzon, de Ruska, de Poolnacht en het Noorderlicht.

Familiereizen

Familiereis Lapland Winter

Tijdens deze actieve familiereis door Finland gaan we echt op avontuur: we maken een tweedaagse wandeltocht met sneeuwschoenen aan, we leren langlaufen...

v.a. 1698.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Finland