Finland

Swipe

Restaurants

In Finland komt u op culinair gebied niets tekort. Er is een grote variatie aan restaurants, van fastfood en pizzeria’s tot exclusieve restaurants met lokale specialiteiten. In hotels kunt u doorgaans genieten van een uitgebreid ontbijtbuffet. In Finland is de lunch de belangrijkste maaltijd van de dag. In hotels/restaurants (hotelli/ravintola) en onderweg bij grotere tankstations en grote supermarkten (City Market, COOP, Prisma) kunt u van 11 tot 14 uur genieten van een voordelig dagmenu of lunchbuffet. Zo’n lunchbuffet is doorgaans uitstekend en bestaat uit soep, een hoofdgerecht (vaak is er keuze), brood en boter, salade, frisdrank en koffie (prijs ca €?10). ’s Avonds betaalt u voor een vergelijkbaar à la carte diner aanzienlijk meer. Het diner wordt in de meeste restaurants tussen 16 en 19 uur geserveerd. ‘s Avonds laat eten veel Finnen nog een licht avondmaal. Bedenk verder dat in de afgelegen gebieden van Lapland onderweg weinig restaurants of andere eetgelegenheden zijn.

Prijsniveau

Het prijsniveau van eten en drinken ligt in Finland ongeveer op het niveau van Nederland. Door de EU-regels zijn de prijzen van alcohol aanmerkelijk in prijs gedaald. Prijzen van bier en wijn in restaurant en pub vallen mee, en zijn soms zelfs goedkoper dan in Nederland.

Familiereizen

Familiereis Lapland Winter

Tijdens deze actieve familiereis door Finland gaan we echt op avontuur: we maken een tweedaagse wandeltocht met sneeuwschoenen aan, we leren langlaufen...

v.a. 1698.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Finland