Finland

Swipe

Sportklimmen en ijsklimmen

Hoewel Finland geen hoge bergen en rotswanden kent, heeft het een aantal sportklimgebieden met voornamelijk korte routes op granietkliffen en in rotskloven. Een van de mooiste Finse sportklimgebieden is Olhava in het Repovesi Nationaal park (Merengebied, granietkliffen met spleten). Een klein, maar populair klimgebied buiten Helsinki is Solvalla, op de weg naar Nuuksio nationaal park. Veel informatie (in het Engels) is te vinden op de website www.slouppi.net. Een uitgebreide Finse klimtopo is te koop in de ‘Mountainshop’, Annankatu 15, 00120 Helsinki, www.mountainshop.fi. De gids heet ‘Suomen Kalliokiipeilyopas 2003’ en is uitgegeven door de SKIL, de Finish Climbing Association.

IJsklimmen in Finland

Vanwege de lange koude winters is Finland erg geschikt voor ijsklimmen. Het Mekka voor ijsklimmen in Finland is de kloof van Korouoma in zuidelijk Lapland (tussen Rovaniemi en Posio). Er zijn hier diverse bevroren watervallen met hoogtes tot 60 m. De winters kunnen extreem koud zijn (tot -40° C), en het klimseizoen loopt tot eind april.

Familiereizen

Familiereis Lapland Winter

Tijdens deze actieve familiereis door Finland gaan we echt op avontuur: we maken een tweedaagse wandeltocht met sneeuwschoenen aan, we leren langlaufen...

v.a. 1698.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Finland