Finland

Swipe

Telefoneren

Landnummer Finland +358. Kies voor bellen naar Finland het landnummer, gevolgd door het netnummer zonder eerste 0, en het abonneenummer. Voor bellen vanuit Finland naar Nederland kiest u 99031, kengetal zonder eerste 0, en het abonneenummer.

Mobiel bellen

Finland (het land van Nokia) heeft een uitstekend mobiel telefoonnetwerk; vrijwel overal kunt u mobiel bellen, maar niet altijd in de onbewoonde gebieden. Dus attentie: mobiele telefoons kunnen in noodgevallen niet altijd gebruikt worden – zo is er bijvoorbeeld in de bergen van Lapland weinig dekking! Mobiel bellen in Finland naar een Fins nummer kan, vaak zonder internationaal toegangsnummer, maar dan wél met de nul aan het begin van het netnummer.

Voor informatie over providers en mobiele tarieven voor bellen in en vanuit Scandinavië zie: www.vakantiebellen.nl . Telefooncellen zijn nauwelijks meer te vinden in Finland!

Enkele nuttige Finse telefoonnummers zijn: 020202 – landelijk informatienummer; 112 – landelijk alarmnummer; 10040 – nieuws in het Engels.

10 prachtige bestemmingen in Finland