Finland

Swipe

Voorbereiding

Houd rekening bij het plannen van wandelingen met omstandigheden die uw tocht vertragen (slecht weer, dicht bos met veel boomwortels op de paden, drassige veengebieden, grote hoogteverschillen of stenig terrein). Laat bij langere wandelingen op uw camping of in uw hotel een berichtje achter waar u heengaat, en wanneer u terugkomt. Onderweg tijdens wandelingen komt u op veel plaatsen in Finland vuurplaatsen tegen met houtvoorraad, rooster en bijl, waar u gebruik van kunt maken. Doe zoals de Finnen en neem lucifers/aansteker, mok, pannetje, oploskoffie, brood en makkarna mee (rookworstjes) om te roosteren op het vuur, en u heeft een heerlijke wildernislunch.

Neem bij een tocht altijd de volgende dingen mee:

•, Kaart en kompas (of GPS, en weet ermee om te gaan).

•, Notitieblokje en pen om onderweg de (ingewikkelde Finse of Lapse) namen op bordjes en richtingwijzers te noteren, zodat u de weg terug kunt vinden of vragen. Maak eventueel met een digitale camera onderweg foto’s van herkenningspunten (naamborden)

•, Eten en drinken voor onderweg.

•, Lucifers/aansteker, een pannetje en mok, zodat u onderweg bij schuilhutten en vuurplaatsen iets warms te drinken kunt maken en bij nood een warm kampvuur kunt maken (vuurplaatsen zijn doorgaans voorzien van hout en een bijl).

•, EHBO-setje en antimuggenmiddel.

•, Een extra trui en regenjas, i.v.m. het onbetrouwbare weer (in Lapland).

•, Een mobiele telefoon (ook in sommige wildernisgebieden is bereik vanaf heuveltoppen); bij nood niet eerst een eventuele pincode intoetsen, maar direct 112 intoetsen (uw toestel zoekt dan zelf de sterkste zender).

Familiereizen

Familiereis Lapland Winter

Tijdens deze actieve familiereis door Finland gaan we echt op avontuur: we maken een tweedaagse wandeltocht met sneeuwschoenen aan, we leren langlaufen...

v.a. 1698.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Finland