Finland

Swipe

Wegen en verkeer

Finland heeft een uitstekend wegennet. Naast het geasfalteerde hoofdwegennet is er een netwerk van lokale onverharde wegen. De meeste van deze gravelwegen zijn in uitstekende staat en met gewone auto goed bereidbaar. Alleen direct na de winter kunnen deze wegen in minder goede staat verkeren. Het verkeer is over het algemeen rustig en rijden in Finland doe je voor je plezier. Tolwegen zijn er niet of nauwelijks. Op de website van het Finse Rijkswaterstaat (Tiehallinto) kan men de wegcondities bijhouden via een groot aantal webcams (www.tiehallinto.fi).

Pechhulp

Wanneer u lid bent van de ANWB kunt u bij pech gebruikmaken van de Finse zusterorganisatie Autoliitto (Touring Club), 24 uur per dag te bereiken onder nummer 09-774 764 000. Bij pech onderweg kunt u als ANWB-lid (met een reis- en kredietbrief) de ANWB-alarmcentrale bellen (+31 88 269 2888); zij regelen voor u alle verdere hulp en eventueel vervoer/slepen naar de dichtstbijzijnde autodealer. Verkeersongevallen dienen onmiddellijk te worden gemeld bij de Finse motorrijtuigenverzekering Liikennevakuutusyhdistys, hier worden alle schadeclaims behandeld waar buitenlandse voertuigen bij betrokken zijn (09680401).

Familiereizen

Familiereis Lapland Winter

Tijdens deze actieve familiereis door Finland gaan we echt op avontuur: we maken een tweedaagse wandeltocht met sneeuwschoenen aan, we leren langlaufen...

v.a. 1698.00 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Finland