Gambia

Swipe

Algemene informatie

De waarheid en niets dan…
‘Dit is Afrika’ of ‘dit is Gambia…’ uitdrukkingen die u vele malen zult horen tijdens een vakantie in Gambia. In feite maakt men u er op attent dat u in een wereld terechtgekomen bent die de uwe niet is. Sommige mensen zeggen dat het een uur verder vliegen en tweehonderd jaar terug in de tijd is. De waarheid ligt ergens in het midden. Daarmee kom je tot de vraag wat nu precies de waarheid is.

Bij de vele gesprekken die u zult voeren zal het opvallen dat hetzelfde verhaal op verschillende manieren verteld wordt. U heeft er geen idee van wat het juiste is, omdat alle berichtgevers overtuigd zijn van de juistheid van hun bericht. Zo werkt dat in Gambia.

Zelfs bij de berichtgeving over bijvoorbeeld de geschiedenis, opgetekend uit de mond van diverse personen van wie verwacht mag worden dat ze het bij het rechte eind móeten hebben, zijn verschillen op te tekenen. En niet zomaar verschillend in details, nee, verschillend op essentiële punten.

Het gaat al niet anders bij het inwinnen van belangrijke informatie. Om een voorbeeld te geven: bij de vraag over de verplichting tot registratie bij een langdurig verblijf in het land, kwamen van hetzelfde ministerie maar liefst drie verschillende antwoorden. Een vierde ‘deskundige’ presteerde het zelfs om te verwijzen naar een ambassade in Nederland die niet bestond en verwees vervolgens naar de ambassade in Brussel, terwijl de vragensteller in kwestie reeds in Gambia verbleef. Het probleem werd omzeild door de meest geschikte oplossing te kiezen.

No problem in The Gambia! Als je driemaal met verschillende gidsen dezelfde plaats bezoekt krijg je gegarandeerd drie verschillende verhalen. Dat is niet erg, maar maak niet de fout om de gids te wijzen op een andere versie die je eerder hoorde. Waarmee maar gezegd wil zijn: verbaas u niet over afwijkende berichtgeving, word niet kwaad als het anders of langzamer gaat dan je verwachtte, stel je levenstempo en de verwachtingen over hetgeen je zal overkomen, regelmatig bij. En vooral: als u haast heeft, ga dan niet naar Gambia!

Palm Beach

Zoals de naam Palm Beach je al doet vermoeden, is het hotel direct aan een van de mooiste stranden van Gambia gelegen...

v.a. 552 p.p.

Ocean Bay

Ocean Bay Resort is een luxueus 4,5-sterrenresort, grotendeels gerenoveerd en onder nieuw internationaal management, gelegen in het hart van Cape Point, direct...

v.a. 667 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Gambia