Gambia

Swipe

Gambianen uitnodigen voor een bezoek aan Europa

Over het algemeen een af te raden avontuur. Te veel Belgen en Nederlanders werden het slachtoffer van hun goede bedoelingen. Degene die de uitnodiging verstrekt is verantwoordelijk voor de handel en wandel van de persoon die uitgenodigd wordt. Soms verdwijnen Gambianen die men al jaren meende te kennen met medeneming van zaken die niet gemist kunnen worden.

Maar het zou natuurlijk onzin zijn om alle Gambianen over een kam te scheren. Als u iemand wilt uitnodigen, dan dient die in het bezit te zijn van een geldig paspoort en van een visum dat (eventueel via het consulaat in Banjul) bij de ambassade in Dakar aangevraagd kan worden.

Er moet in het thuisland een garantverklaring worden afgegeven, zodat u voor alle kosten aansprakelijk gesteld kunt worden. De aanvraag dient te geschieden op speciaal daarvoor bestemde formulieren, eveneens via de ambassade of het consulaat verkrijgbaar. Een toelichting in de Nederlandse of Franse taal werkt over het algemeen de soepele verstrekking in de hand. Een bewijs van regelmatige inkomsten over de drie meest recente maanden van degene die garant staat, dient bij de visumaanvraag te worden overgelegd.

Soms wordt een visum om onduidelijke redenen geweigerd en men dient dan een nieuw verzoek in. Aangeraden wordt om pas nadat het visum verstrekt is voor een ticket te zorgen. Bij aankomst in België of Nederland moet de Gambiaan binnen drie dagen bij de vreemdelingendienst worden aangemeld, bij vertrek dient afmelding te geschieden. Het verdient aanbeveling om het paspoort van uw gast in uw bezit te houden en degene die u uitnodigde een kopie ervan te verstrekken.

African Village

In African Village, de naam zegt het al, verblijf je in een?dorpje?. Met de kleurrijke natuurlijke omgeving, prachtige planten, rieten hutten en...

v.a. 520 p.p.

Kombo Beach

Kombo Beach is een populair hotel, gelegen direct aan het strand en biedt tal van faciliteiten, een uitstekende keuken, afwisselende entertainment en...

v.a. 621 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Gambia