Gambia

Swipe

Trouwen in Gambia

Er is bepaald nog geen hausse in de belangstelling om in Gambia in het huwelijk te treden. Er worden nog geen ‘honeymoonreizen’ georganiseerd. Een huwelijk sluiten in Gambia behoort echter wel degelijk tot de mogelijkheden.

De voorwaarden waaraan voldaan moet worden zijn gelijk aan die voor de massa-honeymooners die bijvoorbeeld naar Bali gaan om er te trouwen. Deze zijn in internationale wetgevingen vastgelegd. Het maakt daarbij niet uit of een van de partijen of beide huwelijkskandidaten de Nederlandse nationaliteit heeft.

Om te huwen in Gambia heeft u een geboortebewijs nodig en een bewijs dat u ongehuwd bent. De trouwakte die u in Gambia ontvangt neemt u mee terug naar Nederland en laat die binnen 6 maanden registreren bij het bureau bijzondere akten in Den Haag. De trouwakte zal doorgaans in het Engels opgesteld zijn.

Wilt u een bijzondere trouwakte (bijvoorbeeld in Wolof) dan dient u behalve de originele akte ook een beëdigde vertaling ervan bij te voegen (een vrijwel onmogelijke opgave, het is in zo’n geval beter om voor uzelf een Wolof-akte te vragen en de officiële Engelstalige akte naar Den Haag te zenden).

Palm Beach

Zoals de naam Palm Beach je al doet vermoeden, is het hotel direct aan een van de mooiste stranden van Gambia gelegen...

v.a. 552 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Gambia