Gambia

Swipe

African experience

Een avondexcursie en een uitgelezen gelegenheid om de typisch Gambiaanse keuken te leren kennen. U wordt ontvangen in een compound, waar u wordt uitgenodigd in hutten plaats te nemen.

Men heeft op uw komst gerekend, want de inventaris in de hutten heeft weinig Gambiaans. Gezeten op redelijk comfortabele banken worden op traditionele manier de gerechten bereid en geserveerd, vergezeld van een pittig drankje. Softdrinks zijn evenwel verkrijgbaar.

Er is ook aan ontspanning gedacht, de hele avond vinden er (al even traditionele) dansen plaats. U mag aan die dansen deelnemen, maar of het aan te bevelen is? In elk geval zult u ervan opwarmen (vooropgesteld natuurlijk dat u nog geen wijn gedronken heeft).

Het kan, met name in december, januari en februari fris aanvoelen, zeker als je wat zonnebrand bij je hebt, dus reken daarop door iets minder luchtigs aan te trekken dan wat u overdag droeg.

N.B. Waarschijnlijk wordt ook een nieuwe excursie aangeboden als dagexcursie waarbij u de maaltijd zelf gaat bereiden. ‘s Morgens naar de markt om inkopen te doen, rijst zelf sorteren en stampen, vlees of vis bereiden, saus klaarmaken, koken op een hout(skool)vuurtje en uiteindelijk de maaltijd nuttigen. Alles onder begeleiding van vrouwen die het al hun leven lang zo doen.

Palm Beach

Zoals de naam Palm Beach je al doet vermoeden, is het hotel direct aan een van de mooiste stranden van Gambia gelegen...

v.a. 552 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Gambia