Gambia

Swipe

Bezoek aan een school, project of instelling

Bij een bezoek aan een dorp of een stad, moet u beslist eens een lagere (primary) school bezoeken. Gewoon, aanbellen (voor zover aanwezig) of binnenstappen.

Op het platteland staat de weg naar de school vaak aangegeven. Er komt zeker iemand naar u toe die u verder helpt, u krijgt uitleg en men leidt u rond. In een uurtje krijgt u soms een heel andere kijk op het land en de bevolking.

Men verwacht wél van u dat u, behalve interesse, ook nog iets bij u heeft. Dat kunnen leermiddelen zijn (een pakje balpennen, een paar bloknootjes, wat kleding, o.i.d.), maar een financiële bijdrage is eveneens méér dan welkom. Dit laatste is niet altijd vertrouwd!

Er zijn ook bijzondere scholen, zowel in Banjul als in Serekunda, bijvoorbeeld een school voor blinden en een school voor doven. Er zijn tal van instellingen die zich bezighouden met humanitaire hulp in Gambia.

U bent van harte welkom als u een van de projecten wilt bezoeken of als u vanuit Nederland of België hun werk wilt ondersteunen. Daarom is er een plaatsje ingeruimd om u kennis te laten maken met het werk dat in Gambia verricht wordt. In volkomen willekeurige volgorde.

* Stichting Bakoteh, ondersteunt het onderwijs, (gezondheids)instellingen, projecten en heeft een sponsorprogramma voor schoolgaande kinderen.
* Stichting Care Foundation The Gambia, ondersteunt scholen en (gezondheids)instellingen in Gambia.
* Gezondheidsproject/schoolproject Boabab Nursery School in Sukuta: Alied en Freek-Jan ter Steege. Informatie via www.gambiahulp.nl.
* De stichting Mariamakunda zorgt ervoor dat vele kinderen onderwijs krijgen, dat er boeken zijn, dat er een professionele onderwijzer voor de klas staat en elk kind gedurende de middagpauze een warme maaltijd krijgt. Informatie via mariamakunda.jimdo.com.
* Ondersteuning van een school voor verstandelijk gehandicapten in Gambia. Henk en Els Jonker ondersteunen de Methodist Special School in Kanifing South. Informatie via www.henkjonker.nl.
* Stichting Kambengo ondersteunt kleinschalige, concrete én controleerbare projecten op het gebied van gezondheidszorg, vakopleidingen, landbouw en werkgelegenheid. Kambengo geeft studiebeurzen voor vakopleidingen, stelt medicijnen beschikbaar en helpt vrouwelijke ondernemers met microkrediet. Informatie via www.kambengo.nl.
* De stichting Kinderen in Gambia heeft ten doel het verlenen van hulp op het gebied van onderwijs, sport en medische hulp aan behoeftige gehandicapten en achtergestelde en kansloze jongeren in Gambia. Ivonne en Fred Hulsebos zetten een project op dat erin moet voorzien kinderen in Gambia te ondersteunen in de ruimste zin van het woord: onderwijs, gezondheidszorg, ondersteuning met hulpgoederen, enz. Informatie via www.kinderhulpgambia.nl.
* Ooit een bezoek gebracht aan een psychiatrische inrichting in Gambia? De doelstelling van de werkcommissie “New Campama” is het verbeteren van de woon- en werkomstandigheden in het psychiatrisch ziekenhuis Campama Mental Hospital in Banjul door het realiseren van nieuwbouw.
* Stichting Humanitaire Hulp Gambia zet zich in voor de verbetering van het leefklimaat van de Gambiaanse bevolking, onderwijs en gezondheidszorg. Informatie via www.stichtinghumanitairehulpgambia.nl.
* Stichting Jimbana bouwt met en ten behoeve van de bewoners van Bakalarr op de noordoever van de rivier Gambia (niet ver van Barra) een toeristenkamp. Informatie via www.jimbanapark.nl.

Ocean Bay

Ocean Bay Resort is een luxueus 4,5-sterrenresort, grotendeels gerenoveerd en onder nieuw internationaal management, gelegen in het hart van Cape Point, direct...

v.a. 667 p.p.

Palm Beach

Zoals de naam Palm Beach je al doet vermoeden, is het hotel direct aan een van de mooiste stranden van Gambia gelegen...

v.a. 552 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Gambia