Gambia

Swipe

JanjangBureh (meerdaags)

Een uitstekende gelegenheid om iets meer van Gambia te ontdekken. Via de Senegambia Highway (voorbij Bwiam minder geschikt voor zwakke ruggen) rijdt u naar JanjangBureh, het voormalige Georgetown dat nog steeds hardnekkig door iedereen zo wordt genoemd.

Onderweg ziet u diverse typisch Gambiaanse dorpen. Het plaatsje zelf ligt op JanjangBureh Island, zodat u moet overvaren. De pont is een bezienswaardigheid op zich, aan een kabel wordt deze de zuidelijke arm van de rivier Gambia overgetrokken. De hulp van de passagiers is hierbij soms onmisbaar.

De belangrijkste bezienswaardigheden van JanjangBureh worden gevormd door de slavenhuizen. In de middag brengt u een bezoek aan Wassu, de plaats waar zich de mystieke stenen cirkels bevinden. Ook bezoekt u een Mandinka-dorp.

De tweede dag vaart u een paar kilometers stroomafwaarts naar Sapo. U bevindt zich behoorlijk diep landinwaarts, zodat de kans dat u krokodillen ontmoet, niet denkbeeldig is. Vanuit Sapo rijdt de bus u weer terug naar het hotel. Ook tijdens deze excursie zult u regelmatig worden geconfronteerd met inlandse muziek, zang en dans.

Palm Beach

Zoals de naam Palm Beach je al doet vermoeden, is het hotel direct aan een van de mooiste stranden van Gambia gelegen...

v.a. 552 p.p.

Sun Beach

In het meest westelijk puntje van het levendige Cape Point vind je het heerlijke 4-sterrenhotel Sun Beach. Niet alleen is Sun Beach...

v.a. 799 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Gambia