Gambia

Swipe

Jungle- en strandsafari

Ongetwijfeld een van de populairste excursies. U bezoekt, gezeten in een 4WD auto (of truck), enkele dorpen in het zuiden van Gambia, u wordt in huizen uitgenodigd en u maakt kennis met scholen en onderwijsmethoden. Als het even meezit wordt u getrakteerd op palmwijn ‘jungle juice’, wat niet door iedereen gewaardeerd wordt om z’n smaak. Maar, je móet het gedronken hebben.

U maakt mee hoe vissen worden aangevoerd, gedroogd en gerookt. Na een onderbreking voor een duik in zee wordt u, indien mogelijk, over het strand teruggebracht.

Tijdens deze tocht krijgt u enige tijd vrijaf op het zg. Paradise Beach, ongetwijfeld het mooiste strand van Gambia. Een aantal touroperators geeft gelegenheid de lunch te gebruiken in de Ospray Beach Bar, een onverwacht prettige ontdekking op het verder nauwelijks van enige faciliteiten voorziene zuidwestelijke strand. Er worden uitstekende maaltijden geserveerd en de drankjes worden koel aangevoerd.

In de toekomst wordt hier een stuk ecotoerisme verder ontwikkeld. De rugzaktoerist is hier welkom en kan er kosteloos zijn tenten opslaan (er even vanuit gaande dat gebruik wordt gemaakt van de restaurantfaciliteiten). Vanuit het restaurant worden vogelsafari’s, vis- en bushtochten georganiseerd. Het restaurant beschikt over eigen bewaking die ervoor zorgt dat u niet lastig wordt gevallen door hustlers en bovendien een oogje in het zeil houdt als u zich in het water begeeft.

Een lid van het managementteam is voorzien van de fraaie (bij)naam Syabatou hetgeen zoveel wil zeggen als: ga zitten en wacht…! U kunt er ook een dagje op eigen gelegenheid naar toe gaan (kijk bij: Enkele uitstapjes die u zelf kunt ondernemen).

Palm Beach

Zoals de naam Palm Beach je al doet vermoeden, is het hotel direct aan een van de mooiste stranden van Gambia gelegen...

v.a. 552 p.p.

Kombo Beach

Kombo Beach is een populair hotel, gelegen direct aan het strand en biedt tal van faciliteiten, een uitstekende keuken, afwisselende entertainment en...

v.a. 621 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Gambia