Gambia

Swipe

Het leven in Gambia

Familieverhoudingen
Polygamie komt in Gambia veelvuldig voor. Volgens de islam mag een man vier vrouwen hebben. Soms heeft iemand meer dan vier vrouwen, maar dit is niet in overeenstemming met de voorschriften en wordt als onbehoorlijk beschouwd. Het systeem van familieverhoudingen is daardoor soms ingewikkeld.

Als iemand over zijn broer spreekt, kan dat net zo goed zijn halfbroer, of zijn neef zijn. Als u het echt wilt weten, vraag dan naar de relatie tot zijn broer. Vaak krijgt u dan te horen dat zijn broer van dezelfde vader, maar van een andere moeder is. In veel gevallen is het dezelfde vader en dezelfde moeder, omdat er weinig Gambianen zijn die het zich kunnen permitteren meer dan een vrouw te hebben. Veelal is er sprake van een tweede (jongere) vrouw als kinderen uitblijven.

U kunt in Gambia gerust naar de familieverhouding vragen. Een Gambiaan kijkt hier niet vreemd van op. Als iemand u aardig vindt dan zal hij meestal onverplicht uitleggen dat het zijn broer is van een andere (of van dezelfde) moeder.

Maar ook van de mededeling dat ze verschillende vaders én verschillende moeders hebben, moet u niet vreemd opkijken. Ze zijn opgegroeid in dezelfde compound, waarschijnlijk onder hetzelfde dak waar hun vaders als broers, of hun moeders als zusters ooit besloten samen te gaan wonen.

Ocean Bay

Ocean Bay Resort is een luxueus 4,5-sterrenresort, grotendeels gerenoveerd en onder nieuw internationaal management, gelegen in het hart van Cape Point, direct...

v.a. 667 p.p.

Palma Rima

Welkom in The Gambia, the?smiling coast of Africa?. Het land van de gastvrije lach zie je gegarandeerd terug tijdens je verblijf in...

v.a. 760 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Gambia