Gambia

Swipe

Volksaard

De Gambianen beweren van zichzelf dat ze het vriendelijkste volk ter wereld zijn en dat in Gambia niéts een probleem is. In grote lijnen kloppen beide beweringen. In de toeristengebieden heeft de vriendelijkheid vaak een commerciële bijbedoeling, maar als eenmaal duidelijk is dat er niets aan je te verdienen valt dan blijft de vriendelijkheid en de oprechte belangstelling meestal bestaan.

De Gambiaan is nieuwsgierig, wil alles van je weten. Bedenk dat de tijd in dit land gedurende enkele eeuwen langzamer ging en dat men dat in een versneld tempo aan het inhalen is. U bent hun relatie met de buitenwereld, die vooral in het binnenland al aan de rand van het dorp begint.

Maar, mensen willen je ook aanraken, je hand wordt de hele dag geschud. Gambianen zijn gastvrij en opgeruimd van karakter. U zult er versteld van staan hoe weinig een Gambiaan nodig heeft om blij en gelukkig te zijn. Het land is vruchtbaar en niemand hoeft honger te lijden in Gambia. Als er vandaag te eten is, maakt men zich niet al te druk om morgen.

Het klaarmaken van een warme maaltijd kan enkele uren in beslag nemen. Men zal uw haast om een volgend doel te bereiken absoluut niet inzien. Als u wordt uitgenodigd om mee te eten, is het al niet beleefd om te weigeren, maar u kunt de plannen voor de rest van de dag wel meteen bijstellen. Zij maken zich niet druk, dus waarom zou u dat wel doen? Een instelling om jaloers op te worden, een leefwijze waar de westerling weleens naar kan verlangen.

Palma Rima

Welkom in The Gambia, the?smiling coast of Africa?. Het land van de gastvrije lach zie je gegarandeerd terug tijdens je verblijf in...

v.a. 760 p.p.

Sun Beach

In het meest westelijk puntje van het levendige Cape Point vind je het heerlijke 4-sterrenhotel Sun Beach. Niet alleen is Sun Beach...

v.a. 799 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Gambia