Gambia

Swipe

Provincies, districten en steden

Provincies

Gambia is opgedeeld in een zestal provincies (Administrative Divisions), waarvan 1 stadprovincie (Banjul). Van west naar oost vindt u de volgende provincies:
* Aan de kust rond de hoofdstad ligt op de zuidelijke oever van de rivier Gambia (Greater) Banjul.
* Op de noordelijke oever van de rivier vanaf de kust tot even voorbij Farafenni ligt de North Bank Division.
* Op de zuidelijke oever, onder Banjul vanaf de kust tot aan de Bintang Bolong vindt u de Western Division.
* Op de zuidelijke oever sluit de Lower River Division hierbij aan tot de Sofanyama Bolong.
* Zowel op de noordelijke als op de zuidelijke oever strekt zich nu in oostelijke richting de Central River Division uit tot aan Cha Kunda op de zuidoever en Sandugu Sami Bolong op de noordoever.
* Verder oostwaarts, tot aan de oostelijke grens met Senegal, bevindt zich de Upper River Division, eveneens aan beide zijden van de rivier.

Elke division wordt geleid door een commissaris als vertegenwoordiger van de president. Hij legt verantwoording af aan de minister van Binnenlandse Zaken.

Voor speciale doeleinden, zoals de verkiezingen, is Gambia opgedeeld in zogenaamde Administrative Area’s. Deze worden gevormd door: Banjul, Kanifing, Brikama, Kerewan, Mansakonko, JanjangBureh, Kunta-ur en Basse, ongeveer overeenkomend met de hoofdsteden van de provincies. Als het over een Administrative Area gaat dan wordt de naam gevolgd door LGA (Local Gouvernment Area).

Kombo Beach

Kombo Beach is een populair hotel, gelegen direct aan het strand en biedt tal van faciliteiten, een uitstekende keuken, afwisselende entertainment en...

v.a. 621 p.p.

Palma Rima

Welkom in The Gambia, the?smiling coast of Africa?. Het land van de gastvrije lach zie je gegarandeerd terug tijdens je verblijf in...

v.a. 760 p.p.

Palm Beach

Zoals de naam Palm Beach je al doet vermoeden, is het hotel direct aan een van de mooiste stranden van Gambia gelegen...

v.a. 552 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Gambia