Gambia

Swipe

Districten

Een division (provincie) is onderverdeeld in districten. Gambia telt in totaal 37 districten. Deze worden geleid door chiefs die verantwoording schuldig zijn aan de commissaris van hun division. Zij worden door de bevolking voor het leven gekozen.

Het gebeurt vaak dat het ‘chiefschap’ van vader op zoon overgaat. Natuurlijk moet de zoon dan eerst voorgedragen en gekozen worden, maar hij is uiteraard goed opgeleid en heeft een enorme kennis opgedaan ‘van huis uit’.

Overigens, een chief houdt niet alleen op chief te zijn door overlijden. Hoewel de benoeming voor het leven is, kan hij door middel van een referendum vervangen worden. Een referendum vindt plaats als gevolg van ongenoegen bij de bevolking, maar kan ook door de chief zélf georganiseerd worden als hij vindt dat hij te oud wordt of anderszins niet meer voor zijn taak berekend is.

Administratief is Gambia onderverdeeld in 45 gebieden, een gevolg van het feit dat sommige districten in meerdere subdistricten zijn verdeeld.

African Village

In African Village, de naam zegt het al, verblijf je in een?dorpje?. Met de kleurrijke natuurlijke omgeving, prachtige planten, rieten hutten en...

v.a. 520 p.p.

Palm Beach

Zoals de naam Palm Beach je al doet vermoeden, is het hotel direct aan een van de mooiste stranden van Gambia gelegen...

v.a. 552 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Gambia