Gambia

Swipe

Steden

De steden in Gambia zijn veelal ontstaan door samenvoeging van kleinere dorpen of compounds, de vestiging van handelsposten of vanwege de strategische ligging.

Ze hebben niet de omvang, noch het inwoneraantal dat de westerling zich voorstelt als hij aan een stad denkt. Hoewel, Serekunda telt, als grootste stad van Gambia, toch bijna 380.000 inwoners.

Het zal opvallen dat veel plaatsen verscheidene namen lijken te hebben. Serekunda bijvoorbeeld, wordt ook wel Serrekunda, Serakunda of Serre kunda genoemd en Sukuta heet soms Sabiji. De oorzaak is simpel. Er worden diverse talen gesproken in Gambia. In veel gevallen ontstaan namen door vermenging van talen en staan dan óók nog eens onder invloed van de door de Britse overheid in het verleden vastgestelde namen.

In de nabije toekomst zullen er nog vele namen veranderen. In gebieden waar overwegend Wolof leven zullen de namen geleidelijk veranderen in Wolofnamen, in Mandinkagebieden gaan Mandinkanamen overheersen, enz.

African Village

In African Village, de naam zegt het al, verblijf je in een?dorpje?. Met de kleurrijke natuurlijke omgeving, prachtige planten, rieten hutten en...

v.a. 520 p.p.

Ocean Bay

Ocean Bay Resort is een luxueus 4,5-sterrenresort, grotendeels gerenoveerd en onder nieuw internationaal management, gelegen in het hart van Cape Point, direct...

v.a. 667 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Gambia