Gambia

Swipe

Senegambia

Lange tijd waren er plannen voor een samengaan met Senegal. Samen zouden Senegal en Gambia de republiek Senegambia gaan vormen. In 1967 werd daartoe een verdrag ondertekend. Alle maatregelen werden getroffen om de landen in elkaar te doen opgaan (reden voor Gambia om o.a. geen eigen leger te formeren).

Aan de samenwerking kwam een einde in 1989, toen Senegal op 30 september het verdrag opzegde. Er zijn verschillende verklaringen voor te geven. De meest voor de hand liggende is die waarin door Senegal verklaard werd dat Gambia zich te weinig inspande om de inhoud van het verdrag gestalte te geven.

Feit is dat Gambia zich min of meer koesterde in de bevoogding van Groot-Brittannië en, als vriend en bondgenoot van dat machtige land, het allemaal wel best vond. Officieel heet het dat Gambia zich, door het ratificeren van het verdrag, de ergernis van de Britten op de hals dacht te halen.

Djeliba Aparthotel

Het aparthotel Djeliba is een mooi verblijf dat in verschillende opzichten uniek te noemen is. Mede door de kleurrijke Gambiaanse sfeer, de...

v.a. 519 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Gambia