Gambia

Swipe

Restaurants aan het strand

Hoewel een groot aantal illegale ‘restaurants’ langs het strand van overheidswege is verwijderd, als u een strandwandeling maakt wordt u onderweg regelmatig aangesproken door jonge mensen die proberen u te overreden om direct of later een bezoek te brengen aan hun bar of restaurant.

Dat is weleens hinderlijk, maar als u een lokale lunch wilt gebruiken of goedkoop iets fris wilt drinken, laat u zich dan eens overhalen. Bier en softdrinks zijn aanmerkelijk goedkoper dan in de hotels. Een lunch vraagt doorgaans wel even tijd. U kunt een lunch bestellen en de strandwandeling voortzetten of een frisse duik nemen terwijl de lunch wordt klaargemaakt, die veelal uit vis bestaat. Verser kan niet, de vis komt bij wijze van spreken, zó uit zee.

Natuurlijk is er kwaliteitsverschil, maar het is nergens slecht. Het verdient echter aanbeveling om, zéker bij de kleinere beachbars, extra oplettend te zijn. Vis en vlees dienen door en door gaar te zijn, een ei moet aan twee zijden gebakken zijn (turned over) en een fles water moet aan tafel geopend worden. Vermijd verse salades, met uitzondering van fruitsalades.

Tussen Bakau en Kololi zijn tientallen plaatsen waar je je dorst kunt lessen en je maag kunt vullen. Het zou zonde zijn om ál die mogelijkheden aan je neus voorbij te laten gaan. Proberen, en ga vooral niet af op het uiterlijk van sommige beachbars of -restaurants!

Djeliba Aparthotel

Het aparthotel Djeliba is een mooi verblijf dat in verschillende opzichten uniek te noemen is. Mede door de kleurrijke Gambiaanse sfeer, de...

v.a. 519 p.p.

10 prachtige bestemmingen in Gambia